Renovatie Ruitenbeekpandjes in Weesp

Renovatie centrum Weesp

Renovatieproject in Weesp - Valkenburg Vree B.V.

Renovatie in Weesp

‘Ruitenbeekpandjes’ centrum Weesp in een nieuw jasje

Na al die jaren waren de historische Ruitenbeekpandjes in het centrum van Weesp compleet verwaarloosd. Aan Valkenburg Vree B.V. de uitdaging om ze op te knappen met behoud van historisch karakter en elementen. Er komt een grondgebonden woning met opgang van appartementen en er worden drie appartementen gerealiseerd met daaronder drie winkelpanden.

Architectenbureau Stork en Albrecht maakte er een hele studie van en keek onder andere schilderijen uit de 18de eeuw terug. De historische details worden namelijk gekoesterd, twee van de drie panden zijn namelijk Rijksmonument. Dat biedt extra uitdaging. De ramen krijgen de oorspronkelijke roedeverdeling terug en de bovenverdieping aan de voorkant krijgt een historisch verantwoorde dakkapel. Ook de 17de eeuwse trappen en de dakspanten blijven behouden.

Twee pandjes zijn een Rijksmonument, dat maakt dit renovatieproject extra uitdagend en bijzonder!

Dit soort oude panden zijn aangetast door insecten en de daken kunnen, dankzij lekkages, meerdere lagen plaatmateriaal hebben. In dit renovatieproject was dat ook het geval. En dan de grootste uitdaging, de panden staan niet meer recht. Dat is aan de spanten nog goed te zien, de vloeren worden uiteraard vlak gemaakt, maar de appartementen behouden hun sfeer en karakter.

Volgens planning zullen deze panden eind 2020 worden opgeleverd. Valkenburg Vree B.V. heeft inmiddels de bovenste verdiepingen getransformeerd en veilig gemaakt. Het project verplaatst zich nu van boven naar beneden. Wij kijken samen met alle andere betrokkenen enorm uit naar het resultaat. Dat de Ruitenbeekpandjes er weer prachtig bij staan in Weesp!

Meer weten over deze renovatie? Neem gerust contact met ons op.

laatste update: 12 juni 2020

Wilt u een afpraak maken?

Neem dan contact op met ons!